Pajakan & Penyewaan

Asas Pajakan

Kereta Sewa Murah KL

Pada ketika anda menyewa kenderaan, anda secara asasnya menyewakannya dari vendor untuk jangka waktu tertentu. Ia biasanya 36 atau empat tahun. Apabila tempoh sewa anda ditutup, anda mempunyai pilihan untuk mengembalikan kenderaan kepada vendor atau membelinya dengan jumlah yang ditentukan sebelumnya, yang dicirikan dalam kontrak sewa.

Itu adalah perkara yang tidak sama dengan membeli kenderaan. Mendapatkannya di dalam dan di luar kaedah anda memilikinya setelah kredit dilunaskan.

Bayaran Sewa

Jumlah ansuran sewa lebih rendah daripada ansuran kredit bulan ke bulan untuk kenderaan lain.

Ansuran pendahuluan kenderaan dari bulan ke bulan ditentukan bergantung pada nilai urus niaga, kos pembiayaan, dan jumlah bulan yang diperlukan untuk mengembalikan wang pendahuluan.

Iklan : Anda memcari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi kami di KARLOOP 0199671127 sekarang

Keadaan yang menguntungkan dan Kekurangan Pajakan

Kelemahan sewa yang ketara ialah anda tidak mendapat nilai dalam kenderaan. Ia agak serupa dengan menyewa kondo. Anda membuat ansuran yang dijadualkan secara tetap namun tidak mempunyai jaminan pemilikan kepada pihak hotel setelah sewa habis.

Untuk keadaan ini, ini bermaksud anda tidak boleh menjual kenderaan atau menukarnya untuk mengurangkan perbelanjaan kenderaan anda yang seterusnya.

Walaupun begitu, ada juga tumpuan untuk menyewa. Ia merangkumi:

Pembayaran Bulanan Lebih Rendah

Sekiranya anda bimbang tentang kos bulan ke bulan, sewa memudahkan berat sehelai. Sebahagian besarnya, ansuran yang dijadualkan secara berkala jauh lebih rendah daripada apa yang diperlukan untuk kemajuan kenderaan. Sebilangan orang malah memilih kenderaan yang lebih mewah daripada yang mereka boleh tanggung.

Kereta Baru Setiap Beberapa Tahun

Bagi sebilangan individu, tidak ada yang serupa dengan sentimen dalam perjalanan baru yang berkilat. Sekiranya anda salah satu daripadanya, menyewa mungkin merupakan kaedah terbaik. Pada saat sewa meningkat dalam beberapa tahun, anda boleh memulihkannya dan mendapatkan kenderaan baru anda yang seterusnya.

Penyelenggaraan Tanpa Usaha

Banyak kenderaan baru menawarkan jaminan yang bertahan dalam apa jua peristiwa dalam tiga tahun. Oleh itu, apabila anda mengambil sewa tiga tahun, sebahagian besar pembaikan harus dijamin. Menyewa kursus tindakan dengan banyaknya mengambil risiko kos yang tidak dijangka.

Tiada Risau Jual Semula

Adakah benar bahawa anda adalah jenis individu yang tidak suka bertengkar? Dengan syarat bahawa ini benar, anda mungkin akan mencerca menawarkan kenderaan pertukaran anda kepada vendor atau pembeli swasta. Dengan sewa, pada dasarnya anda mengembalikan kenderaan. Perkara utama yang perlu anda tekankan adalah membayar sebarang perbelanjaan sewa, termasuk perbelanjaan yang tidak biasa atau jarak tempuh tambahan pada kenderaan.

Meningkatkan Potongan Cukai

Sekiranya anda menggunakan kenderaan anda untuk tujuan perniagaan, sewa secara berkala akan menanggung kos faedah cukai yang lebih banyak daripada pendahuluan. Ini adalah dengan alasan bahawa IRS mengizinkan anda untuk mengurangkan kedua-dua penurunan dan kos pembiayaan yang penting untuk setiap ansuran yang dijadualkan secara berkala. Sekiranya anda menyewa kereta mewah, jumlah potongan yang anda dapat mungkin terhad.

Iklan : Anda memcari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi kami di KARLOOP 0199671127 sekarang

Pertimbangan Jangka Panjang

Sekiranya anda memikirkan kesan kewangan yang dikeluarkan, sewa kelihatan kurang memikat. Oleh kerana anda tidak mengumpulkan nilai dan perlu membayar caj tertentu yang tidak menyertai pendahuluan, termasuk perbelanjaan perolehan (selain itu disebut caj permulaan sewa), pakar menyatakan biasanya membeli kenderaan dan memakainya biasanya lebih murah sejauh yang mungkin.

Sewa juga memberikan kemampuan menyesuaikan diri yang lebih rendah daripada pembelian. Perjanjian tersebut menurunkan penyesuaian apa pun. Sebenarnya, organisasi dana mungkin mengharuskan anda mengubah sebarang perubahan sebelum mengembalikannya, yang boleh menjadi penderitaan dan kos tambahan.

Begitu juga, jika kenderaan ditambahkan ke dalam kecelakaan sebelum menyelesaikan sewa anda, anda mungkin diwajibkan untuk perbelanjaan tertentu yang tidak dijamin oleh perlindungan kenderaan anda kecuali jika sewa tersebut memasukkan perlindungan lubang kenderaan. Perlindungan semacam ini mengurus segala kos yang mungkin diperlukan sebelum sewa habis, tanpa mengira sama ada kenderaan itu sekerap.