Melancong Di Malaysia

 1. Pergi mencari tempat hidupan liar
  Malaysia mempunyai pelbagai jenis hidupan liar. Orangutan, harimau Malaysia, Kadal Monitor, dan Badak Sumatera semuanya berasal dari negara ini. Taman negara dan taman hidupan liar Malaysia adalah tempat terbaik untuk melihat hidupan liar, termasuk Taman Negara dan Taman Negara Bako. Untuk Orangutan, pergi ke Borneo! Pelancongan sepanjang hari akan dikenakan bayaran di bawah 500 MYR ($ 121 USD), sementara lawatan berbilang hari berharga lebih dari 10,000 MYR ($ 2,426 USD).
 2. Menyelam di Pulau Sipadan
  Pulau Sipadan adalah salah satu tempat menyelam terbaik di dunia. Jacques Cousteau pernah menyatakan pulau itu sebagai “karya seni yang tidak tersentuh.” Barakuda, sinar manta, hiu palu, hiu paus, dan penyu greenback dan hawksbill memenuhi perairan kristal ini. Tiga penyelaman tangki di kawasan ini berharga sekitar 350 MYR ($ 85 USD) setiap orang sementara perjalanan snorkeling berharga 150 MYR ($ 36 USD).
 3. Taman Negara Taman Negara
  Dianggarkan berusia 130 juta tahun, Taman Negara adalah hutan hujan tertua di dunia. Anda boleh berjalan kaki dengan kanopi terbesar di dunia, mengambil safari 4 × 4 untuk mencari gajah dan harimau, pergi berpeluang, atau mengunjungi beberapa perkampungan Orang Asli (yang tergolong dalam masyarakat Orang Asli). Penerimaan adalah 1 MYR ($ 0,25 USD), dan 5 MYR ($ 1 USD) jika anda ingin mengambil gambar di taman.
 4. Bersantai di Pulau Langkawi
  Digambarkan dalam beribu-ribu majalah, laman web, dan artikel, Pulau Langkawi adalah tempat peristirahatan yang indah di kepulauan lebih dari 100 pulau yang terdiri dari pantai berpasir putih dan sinar matahari yang tidak berkesudahan. Pantai Cenang adalah kawasan pantai yang paling popular, terutama untuk restoran, bar, dan kedai. Untuk sesuatu yang lebih perlahan, kunjungi beberapa kampung tradisional di daerah ini, pergi snorkeling di Pulau Payar, atau periksa Air Terjun Telaga Tujuh di sebelah barat laut pulau itu.
 5. Pergi arung jeram
  Di luar menyelam, Malaysia juga terkenal dengan keadaan arung jeram yang mencabar. Anda boleh menemui semua arung jeram di sungai-sungai di sini, dan harganya bermula sekitar 200 MYR ($ 49 USD). Sungai Kuala Kubu Bharu dan Sungai Ulu Slim adalah dua pilihan yang popular.
 6. Fahami akar penjajah Malaysia
  Malaysia telah mengalami sejarah penjajahan yang pelbagai, jatuh ke tangan Portugis, Belanda, dan Inggeris sebelum akhirnya memperoleh kemerdekaan. Untuk pemahaman yang baik mengenai pengaruh penjajah ini, pertimbangkan lawatan ke Melaka (atau Melaka). Pusat bandar diisytiharkan sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO pada tahun 2008, dan Muzium Warisan Baba & Nyonya memberikan gambaran mendalam mengenai masa lalu penjajahan Malaysia.
 7. Pergi ke Borneo
 • Di sebelah timur Malaysia adalah Borneo, pulau ketiga terbesar di dunia dengan beberapa hutan hujan yang paling pelbagai di planet ini. Pasangkan dengan peluang melihat hidupan liar yang tidak terhad (termasuk Orangutan dan monyet Proboscis!), Dan budaya Orang Asli yang kaya dengan orang-orang seperti suku memburu kepala terkenal di Sarawak, dan anda mendapat satu perjalanan yang tidak dapat dilupakan. Sekiranya anda seorang pendaki yang berpengalaman, anda juga dapat mendaki Gunung Kinabalu, gunung tertinggi di Malaysia dengan ketinggian 4.095 meter.

Artikel Berkaitan : Layari https://www.edensynergy.my/ untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa langkawi yang murah lagi jimat dengan harga serendah Rm 60/sehari. Jadi, tunggu apa lagi, dapatkan kereta sewa murah langkawi anda sekarang !