Honda Civic 2020

Honda Civic 2020 Baharu

Kereta Sewa

Honda Malaysia telah mendedahkan bahawa facelift Civic 2020 yang baru akan memulakan debutnya pada hari Rabu ini (26 Februari 2020) dengan catatan di laman Facebook rasminya. Model yang diperbaharui telah dibuka untuk tempahan sejak September tahun lalu, dan juga dipamerkan sebagai sebahagian daripada pratonton pada bulan yang sama.

Dari segi perubahan gaya, bahagian depan Civic kini menampilkan “sayap” piano hitam di gril dan bukannya krom, sementara apron bawah sekarang menyatukan trim hitam ke dalam satu bahagian yang melintasi lebar unit. Sedangkan untuk bahagian belakang, ada hiasan bumper belakang baru dan juga spoiler but. Gril hitam dan spoiler but nampaknya menjadi standard untuk varian 1.5 TC-P yang teratas.

Sewa Kereta
Kereta Sewa Honda Civic 2020

Juga eksklusif untuk 1.5 TC-P adalah sekumpulan aloi 18 inci baru (dilihat semasa pratonton), dan variannya juga akan disertakan dengan spesifikasi pertengahan 1.5 TC dan pangkalan 1.8 S. Pilihan enjin tidak berubah dari sebelumnya, dengan enjin petrol empat silinder VTEC Turbo 1.5 liter L15B7 terus berfungsi sehingga 173 PS dan 220 Nm tork.

Sementara itu, varian dasar akan tetap menggunakan SOHC 1.8 liter empat-silinder yang biasanya mempunyai 141 PS dan 174 Nm. Kedua-dua enjin dikawinkan dengan transmisi pembolehubah Earth Dreams yang berterusan (CVT), dengan pemacu ke roda depan.

Bagi senarai peralatan, Civic akan tersedia dengan lampu depan LED, brek tempat letak kereta elektrik, permulaan enjin jauh, unit kepala Audio Display tujuh inci, enam beg udara, sensor parkir depan, Vehicle Stability Assist (VSA), ABS, EBD, brek assist, Emergency Stop Signal (ESS), Hill Start Assist (HSA) dan kamera terbalik.

Kereta Sewa Murah
Sewa Kereta Bersama KARLOOP

Item-item ini (selain dari sensor parkir depan; ini baru) sudah ditawarkan dengan model pra-facelift, tetapi tambahan baru yang besar adalah rangkaian keselamatan dan bantuan pemandu Honda Sensing. Ini menjadikan Civic model Honda pemasangan tempatan (CKD) ketiga yang disertakan dengan Honda Sensing, setelah CR-V dan Accord.

Suite ini merangkumi Adaptive Cruise Control (ACC) dengan Low Speed ​​Follow (LSF) to Forward Collision Warning (FCW), Collision Mitigation Braking System (CMBS), Lane Keep Assist System (LKAS), Road Departure Mitigation (RDM), Lane Departure Warning (LDW) dan Auto High-Beam (AHB). Turut hadir adalah kamera Honda LaneWatch yang memberi anda pandangan yang lebih baik dari sisi kiri kenderaan – berguna ketika membuat perubahan lorong ke arah itu.

Buat masa ini, tidak ada kata mengenai harga untuk Civic baru – pra-facelift semasa berharga dari RM108,165 hingga RM128,631 – untuk varian yang sama. Kami hanya beberapa hari dari pelancaran, di mana semua akan terungkap, jadi nantikan.